RESPUBLIKADAGI QORAMOL G’O’SHTINI YETISHTIRISH ISTIQBOLLARI
Keywords:
chorvachilik, mahsulot, sut yo’nalishidagi qoramaollar, so’yim vazni, tirik vazin, fiziologik holat, go’sht, qizilcho’l, go’shtdor, bushuyev, sog’in davirAbstract
Maqolada chorvachilik mahsulotlarini ishlab chiqarishga doir loyihalarda xorijiy davlatlar bilan qilingan aloqalar. Sut – go’sht yo’nalishidagi qoramol zotlarining hudud kesimida tarqalishi va go’sht sifatiga tasir etuvchi omillar yuzasidan mulohaza qilingan.
References
Poʻlat Tursunxoʻjayev O`zbekiston Respublikasi prezidenti huzuridagi statistika agentligi Jizzax viloyati statistika boshqarmasi
S.O. Kazakova, O.H. Temirov, A.A. Turobov, O.B.Tuxtayev. VARIETIES OF BEEF AND CULINARY CHARACTERISTICS International journal of advanced research in education, technology and management 2023 21-28
S.O. Kazakova, NP Roziboev (2022)Characteristics milk production of cows with different body composition World Bulletin of Management and Law. 35-38.
S.O.Kazakova, S.D.Bahodirov. (2023)Mamlakatimizda goʻsht kanservalari ishlab chiqarishning xozirgi holati va rivojlanishi. Agrobiotexnologiya va veterinariya tibbiyoti ilmiy jurnali. 136-141
Qoʻziyev, I. Q., Fayzullayev, O. B., Toʻxtayev, O. B., & Boymatov, O. S. (2022). Ozuqa bazasini mustahkamlashda senaj tayyorlashning ahamiyati. agrobiotexnologiya va veterinariya tibbiyoti ilmiy jurnali, 844-847.
Mamatrizayev, N. A., Xikmatov, X. I., & Tuxtayev, O. B. (2020). Pervonachalnыye rezultatы ispolzovaniya baranov-proizvoditeley afganskoy populyasii. Aktualnыye problemы sovremennoy nauki, (5), 164-166.